Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Enligt Time är poorgeoisie ett nytt ord som beskriver rika entreprenörer som försöker se ut som fattiga konstnärer. Att gömma sig bakom en sliten stil och därmed skifta socialgrupp på ytan är inget nytt, men på grund av lågkonjunkturen har även poorgeoisie fått en lite annan mening:

Poorgeoisie and those who pretend to be less wealthy have been with us for years. What have changed is that many of them no longer have to pretend.

Wall Street Journal

Avsiktligt eller oavsiktligt, de slitna jeansshortsen attraherar tjejer med alla tjocklekar på plånboken den här sommaren. Alla har dock inte råd att kombinera dem med Balenciagaskor och Chanelväska.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här