Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

I dag startar Fashion Rocks i Stockholm. Eventet där mode och musik mixas har funnits i några år och bland annat förgyllt städer som New York och Rio, men nu är det alltså dags för Stockholm och under två dagar visas kollektioner från Ivana Helsinki, Ann-Sofie Back och Dagmar för en publik som samtidigt får lyssna på Florence Valentin, Lydia Lunch och Moto Boy. Galan leds av Lydia Hearst som bäst beskrivs som modellvärldens svar på Paris Hilton. Jag passade på att ställa frågorna som vi vanligtvis ställer till veckans designer.

Vilken är veckans låt för dig?
Vad som helst från Lady eller Bat for Lashes

Vilken är veckans måltid så här långt?
Jag älskar den franska bistro på Berns.

Vad är veckans stora överraskning?
Allt ljus under dagen, det är verkligen ljust hela dagen.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här