Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Idag när jag cyklade runt i Williamsburg på min skraltiga schwinnhoj såg jag, förutom en rad intressanta skägg, det här:

Den innovativa butiken 303 Grand har plötsligt förvandlats till vigsellokal och bröllopsbutik. USA:s egen husmoder Martha Stewart är dessutom med på ett hörn och i morgon går det första bröllopet av stapeln. Tillfälliga butiker, eller gerillabutiker som de oftast kallas, blir allt vanligare och 303 Grand Street är definitivt med och tänjer på gerillagränserna.

I morgon cyklar jag förbi och kollar in gerillabröllopet.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här