Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Marc Jacobs förkärlek för taturingar har knappast gått någon förbi. I samma takt som designern gått ned i vikt har han nämligen märkt sin hud med allt ifrån seriefigurer till gängcitat. De flesta tatueringar är gjorda av Brooklynkillen Scott Campbell som blivit lite av modevärldens egen tatuerare då han förutom Jacobs även dekorerat modeller som Lily Cole. Nyligen skrev style.com om att tatueringsmönster är en trend i sommar och passade på att berätta om skodesignern Olivia Morris som tatuerat sina läderskapelser sedan år 2000. Ta en titt på Olivia Morris skor, men även de tyska tatuerarna Buena Vista Tatto som skapat en egen stil vid namn realistic trash polka. Skor eller hud är frågan helt enkelt.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här