Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Sex and the City favoriten Jimmy Choo är det senaste märket i raden att hamna på H&M:s erövringslista. Stella McCartney, Karl Lagerfeld och Roberto Cavalli är sedan länge glömda, moderiktiga one night stand har nämligen ökat i en sådan takt de senaste två åren att omvärlden inte längre kommer ihåg vem som haft ihop det med vem.

Jimmy Choo blev ett namn tack vare den skotokiga serien Sex and the City i slutet av 90-talet och trots att accessoarmärket även kommer att skapa kläder för H&M är det skorna som kommer att bli mest åtråvärda när specialkollektionen når H&M:s butiker i november. Samarbetet är ett sätt för Jimmy Choo att bredda sitt sortiment och att nå ut till de Sex and the city törstande småstadsborna världen över som fortfarande sitter och tittar på repriserna av serien. Men precis som med många av Carries märkliga relationer kommer Jimmy Choos tillfälliga förbindelse med H&M att vara glömt inom kort.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här