Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Igår var det dags för Council of Fashion Designers of America att belöna modevärldens designers. Precis som jag förutsåg vann Rodarte på damsidan och Italo Zucchelli på herrsidan även om han fick dela priset med Scott Sternberg. Roligast var dock att Justin Giunta, som nyligen var veckans designer här på bloggen, fick ta hem Swarovskipriset i accessoarklassen. Grattis!

Womenswear Designer of the Year
Rodarte’s Laura and Kate Mulleavy

Menswear Designer of the Year (tie)
Calvin Klein’s Italo Zucchelli

Band of Outsiders’ Scott Sternberg
Accessory Designer of the Year

Proenza Schouler’s Jack McCollough and Lazaro Hernandez

Swarovski Award for Womenswear
Alexander Wang

Swarovski Award for Menswear
Tim Hamilton

Swarovski Award for Accessory Design
Justin Giunta for Subversive Jewelry

International Award
Marc Jacobs for Louis Vuitton

Board of Directors’ Special Tribute
First Lady Michelle Obama

Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award
Anna Sui

Eugenia Sheppard Award
Women’s Wear Daily editor in chief Ed Nardoza

Eleanor Lambert Award
GQ’s Jim Moore


Laura Mulleavy, ena halvan av Rodarte, från när jag träffade dem på hemmaplan i Pasadena.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här