Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Rebecca Turbow, designer Safe by Rebecca Turbow

Indiefavoriten Rebecca Turbow klär inte bara band som Of Montreal, hon driver även modsmärket Safe och har blivit en modekaraktär i New York då hon bara klär sig i grått.

Vilken är veckans låt för dig?
Jag gillar verkligen låten Flume av Bon Iver som är med på albumet For Emma, Forever Ago.

Vilken är veckans måltid så här långt?
En riktigt good sallad på restaurangen Taco Chulo i stadsdelen Williamsburg. Min favoriträtt är sallad, så det är väldigt viktigt att den är god.

Vad är veckans stora överraskning?
Att min Blackberry, som jag tappat i toaletten ännu en gång, fortfarande fungerar. Det är verkligen helt fantastiskt.


Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här