Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Jag inväntar fortfarande svar från veckans designer, men chockas så länge av att Christian Lacroix har ansökt om konkurs. Designern som förgyllt modevärlden med sina osannolika mönstermixar och underbara färgkombinationer krisar nu på riktigt. Läs Suzy Menkes artikel här.

Jag var på Christian Lacroix haute couturevisning förra våren och inspireras fortfarande av hans lekfulla kombinationer som bardotrutiga platåskor, senoritaskrud och påfågelfjädrar i en och samma klädsel. Branschen behöver Lacroix, så jag hoppas att ägarna Falic Group inte ger upp än.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här