Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Först tog Sverige ledigt och sen blev det Memorial day helg här borta i USA. Modebloggen har slöat till, men efter en rejäl genomsökning på nätets modebloggar kan jag konstatera att jag är långt ifrån ensam. Vi väntar med veckans ögonbrynshöjningar tills på fredag, men kan konstatera att Halstons värvning av Marios Schwab antagligen var förra veckans största nyhet. Det legendariska märket, som mest av allt är sammankopplat med superklubben Studio 54 och dess dansanta donnor, återuppstod nyligen med hjälp av kapital från filmmogulen Harvey Weinstein och kreativt stöd från Rachel Zoe (som dock ifrågasattes av hela modebranschen då hon inte ens dök upp på visningen för ett år sedan). Chefsdesigner då var Marco Zanini, men nu görs alltså ett nytt försök med Marios Schwab. Modebloggen önskar lycka till.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här