Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Röda mattan under filmfestivalen i Cannes är bokstavligen en miniversion av den som syns på Oscarsgalan, men till skillnad från alla fantasiklänningar som syns där så visas faktiskt en hel del höstmode i Cannes. Bäst hittils är Tilda Swinton i Haider Ackermann. Den tyske designern som efter lång och trogen tjänst äntligen blivit en favorit bland redaktörerna har nu tagit nästa steg genom att klä stjärnorna. Här är några bilder från hans hyllade höstvisning som rankas bland det tio viktigaste av style.com.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här