Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Michellemode. Nu kommer miniboken/magasinet om Mrs Obamas hundra första dagar som stilikon.

Dior vs Chanel. Filmiska reklamer är på modet och efter att Chanel åkt till Istanbul med Audrey Tautou ger sig Dior nu iväg på ett mystiskt äventyr med Marion Cotillard.

Mansshopping. New York Times rapporterar att det är första gången under en långkonjunktur som män fortsätter shoppa kläder, medan kvinnor håller igen.

Skrämmande kopiering. Trovata vs Forever 21, en bild säger mer än tusen ord.


60 Minutes Wintour. I helgen tas Mrs Vogue minst sagt på allvar då inslaget visas på CBS långkörare.

Beckmans bästa. Examenskollektionerna visades i veckan och på distans gillade jag Anneli Arns julpysselklänningar i minimalistisk form.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här