Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Nu är det snart dags för det amerikanska moderådet, Council of Fashion Designers of Amercia, att belöna årets modeprestationer. I går presenterades de nominerade och det som överraskar mest är att modeälsklingen Marc Jacobs är nominerad i två kategorier och redan utsedd till årets internationella designer vilket förvånar då Louis Vuitton inte känns som vårens mest trenddrivande modehus.

Marc Jacobs kommer alltså att gå hem med minst en statyett, men jag tippar att vinstkvällen i övrigt kommer att se ut så här:

Womenswear Designer of the Year
Marc Jacobs
Kate & Laura Mulleavy for Rodarte (Lauras facebooksida är redan dränkt i gratualationer och i år verkar det vara dags för CFDA att belöna något oerhört oamerikanskt)
Narciso Rodriguez

Menswear Designer of the Year
Michael Bastian
Scott Sternberg for Band of Outsiders
Italo Zucchelli for Calvin Klein (Trevlig doldis som förtjänar att vinna)

Accessory Designer of the Year
Marc Jacobs (Vinner)
Jack McCollough & Lazaro Hernandez for Proenza Schouler
Vera Wang

Swarovski Award for Womenswear
Thakoon Panichgul
Alexander Wang
Jason Wu (Hoppas på Thakoon, men Michelle Obama favoriserade Jason Wu på den stora dagen)

Swarovski Award for Menswear
Patrik Ervell
Robert Geller (vinner)
Tim Hamilton

Swarovski Award for Accessory Design
Justin Giunta for Subversive Jewelry (vinner)
Alejandro Ingelmo
Albertus Q. Swanepoel

Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award
Anna Sui

Eugenia Sheppard Award
Ed Nardoza, Editor-in-Chief, Women’s Wear Daily

International Award
Marc Jacobs for Louis Vuitton

Om bloggen



Mode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här
Fler bloggar