Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Lårhöga stövlar. Först Rodartesystrarna och nu Giles Deacon, Pretty Woman känns inte helt off som modereferens den här hösten.

Victorias bröllopsklänning. Jag uppmanar hovet att utlösa en designtävling och därmed ge alla svenska modeskapare en chans att få sina kreationer på omslaget till ett oräknerligt antal tyska skvallertidningar.

Modeoffer. Kanye West åker från New York till London för att sitta front row, hoppas att den moderiktige rapparen även hänger med till Paris.

Stjärnklart. Christopher Kane fortsätter att imponera och hans randtäta höstkollektion kommer att synas både på röda mattan och i den mogna societetsgarderoben.

Mansstjärtar. Enligt New York Times har både modeskapare och gymtränare börjat fokusera på den bortglömda bakdelen.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här