Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Det var inte länge sedan Barneys inköpare ansågs lika viktiga som Anna Wintour och New Yorks hippaste modeskapare stod i kö för att få samarbeta med den trenddrivande butiken på Madison Avenue. Det var dock då, nu försöker butikens ägare säljare vidare modekomplexet och det är fortfarande ovisst om inköparna har råd att köpa in höstkollektionerna. Barneys kreativa chef, Simon Doonan, verkar dock leva i förnekelse, för när jag träffade honom under modeveckan upprepade han tre gånger hur ingen märker av den ekonomiska krisen i modevärlden.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här