Annons

Sofia Hedström om mode

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Vadå lågkonjunktur? Armani slår på stort och öppnar upp ett flaggskepp med smeknamnet Guggenheim två.

Axelvadden. Veckans trend.

Samtida. Calvin Klein, eller snarare designchefen Francisco Costa, lyckas fånga den samtida stämningen med gårdagens lågmälda visning.

Läderlappen. Från Alexander Wang till Preen, lädebyxfantasten Jim Morrison borde återuppstå hösten 2009.

1980-talet. Tack vare Marc Jacobs är det årtiondet på allas läppar och med stor sannolikhet även snart årtiondet i allas garderober.

Barbie. Veckans PR-jippo var en Barbievisning där majoriteten av modeveckans designers deltog, kolla gärna in mitt inslag om spektaklet på SVT.

Aningen oskarp bild från Calvin Klein, för bättre visningsbilder rekommenderas style.com.

Om bloggenMode är så mycket mer än välfyllda shoppingkassar och i bloggen fokuserar jag på vad som händer i modebranschen, kläders effekt på miljön och plagg som ger hjärtklappning. Varje vecka inleds med Medveten måndag och på fredagar sammanfattar jag veckans mest intressanta modehändelser under Veckans ögonsbrynshöjningar.

Modemeriter: Visningsveteran som varit på över fyrtio modeveckor, bland annat i Paris, New York och São Paolo, och intervjuat modeskapare som Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood och Marc Jacobs. Jag skriver om mode i SvD varannan lördag, men har också varit expertkommentator på Fox TV, skrivit för amerikanska Nylon, ryska Collezioni och den världsledande trendbyrån WGSN samt studerat modejournalistik på Fashion Institute of Technology och modehistoria på Parsons School of Design. Under ett år genomgick jag en årslång shoppingdetox och 2011 kom boken Modemanifestet ut som beskriver upplevelsen. Modemanifestet finns även på norska och engelska och släpptes i USA våren 2013.

Stilsvaghet: Knallröda läppstift, pennkjolar och löparklänningar – har sprungit nio maraton i klänning.

Kontakta Sofia Hedström här