X
Annons
X

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Då är det dags för en ny ledtråd till veckans Stockholmsgåta. Frågan: Från vilken byggnad i huvudstaden togs dessa bilder av SvD-fotografen Lars Pehrson?

gåta2500

Här den tidigare bilden som vi visade:

gåt1500

Foto: Lars Pehrson

Här är några av de första läsargissningar som kommit in:

Hanna: ”Oj, riktigt svårt detta. Men vilken härlig vy över vinterns Stockholm. Jag tror att du måste ha varit uppe i Söders högsta byggnad Skatteskrapan”.

Rebecca Stadener: Tyska kyrkans tak”.

Jörgen G: ”Det var inte lätt även om jag tror mig ha kommit en bit på väg rätt snabbt. Parken med tornen till vänster i bilden är Vanadislunden. Då tor jag att den långa lite höga byggnaden till höger därom är Johannes skola. då hamna vi vi i en hög byggnad uppe på KTH. Jag tror att fotografen befann i sig i tornet på Röda Korsets sjukhus på Drottning Kristinas väg (26?)”.

Om du vill gissa så mejla gärna till mittstockholm@svd.se. Ni kommer att få många fler bilder de närmaste dagarna i olika vädersträck! Som vanligt kommer en spännande historia om platsen när lösningen kommer i slutet av veckan. Lycka till!

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.