Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Eftersom jag har några andra projekt igång dröjer det som sagt lite längre till nästa ”ordinarie” Stockholmsgåta. Söndag 7 december smäller det igen med en riktigt lurig gåta.

Men i väntan på denna vill jag gärna bjuda på en ”bonusgåta”. Det vill säga en bild som en läsare har skickat in och som inte består av flera ledtrådsbilder och inget uttömmande svar om platsen. Bilden kommer från Carl Axel Petersson som skriver så här: ”Under en av mina långpromenader med hunden tog jag denna bild. Gissa var?”.

Här är bilden:

ledtråd

Var i Stockholm är bilden tagen? Om du vill gissa så mejla gärna till mittstockholm@svd.se.

• Lyssna också gärna på podcasten Mitt Stockholm – ta chansen att lära känna några av Stockholms mest spännande gator. I varje avsnitt fokuserar vi ju på en gata och låter en initierad person vandra med på gatan och ta ut fem pärlor. Första gången besökte vi Hamngatan (lyssna här), sedan Björngårdsgatan (lyssna här), Sturegatan (lyssna här) och senast Pipersgatan (lyssna här).

sl

Den som promenerade med i femte programmet var skådespelerskan Helena af Sandeberg – som gick i gymnasiet på gatan på 1980-talet och var bosatt på Högbergsgatan på 90-talet.

Mer om hur du lyssnar på podcasten via denna länk.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.