Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Då är det dags för en ny ledtråd till veckans Stockholmsgåta. Frågan är: Vilken byggnad i Stockholm är detta?

gata4

Foto: Johan Lindberg

Via denna länk kan du se första ledtråden – här är den andra och här den tredje. Om du vill gissa så mejla gärna till mittstockholm@svd.se. Nu läggs bilderna även upp på Instagram. Ni som har Instagram får därför gärna kolla in ”svdmittstockholm” som är namnet där. Lösningen kommer fredag 31 oktober här på bloggen. Då får ni också en spännande historia om platsen.

• Lyssna också gärna på podcasten Mitt Stockholm – ta chansen att lära känna några av Stockholms mest spännande gator. I varje avsnitt fokuserar vi ju på en gata och låter en initierad person vandra med på gatan och ta ut fem pärlor. Första gången besökte vi Hamngatan (lyssna här), sedan Björngårdsgatan (lyssna här), Sturegatan (lyssna här), Pipersgatan (lyssna här) och senast var vi på Högbergsgatan med Helena af Sandeberg.

Här ett exempel från Pipersgatan, då vi bland annat fick höra om dramatiska Piperska smällen:

pip

Till varje avsnitt finns ju även en karta (klicka på kartan om du vill se hela):

kartany

Mer om hur du lyssnar på podcasten via denna länk.

• Ta också gärna en titt på någon av de drygt 30 filmer om Stockholm förr och nu som gjorts här på bloggen. Via denna länk hittar ni 20 av dessa samlade.

Lycka till med gåtan och mejla gärna till mittstockholm@svd.se om ni har några egna fina Stockholmsbilder som skulle kunna visas här i bloggen.

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.