Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Då är det dags för ännu en ledtråd till veckans Stockholmsgåta. Här är ledtråd 1 och här ledtråd 2.

Nu får ni ännu en bild:

bild-(92)500

Foto: Johan Lindberg

Jag har fått lite ”klagomål” för svårighetsnivån. Bland annat från Anna K: ”Det här är för svårt! Men det kanske klarnar senare”. Ja, kanske fick bilden ovan pusselbitarna att falla på plats?

Mejla in din gissning till mittstockholm@svd.se. På torsdag kommer svaret tillsammans med en spännande historia om platsen.

Ta också gärna en titt på någon av kortfilmerna som gjorts här på bloggen – se denna länk eller klicka på bilden.

Något jag också gärna vill rekommendera är utställningen Skuggsidan som invigs på lördag 1 februari på Stadsmuseet kl 12. Genom människors livsöden berättas om häxprocesser, mord, koppleri, drogmissbruk, häleri, oönskade barn, stölder och otillåten kärlek. Skuggsidan visas samtidigt på Medeltidsmuseet och Stadsmuseet: På Medeltidsmuseet berättas om brott, straff och hur rättsväsendet har utvecklats från medeltiden till i dag. På Stadsmuseet hittar du bland annat stadens farliga platser, synen på brottslingen över tid, men också berättelser om vägen ut ur kriminaliteten. Utställningen vänder sig till besökare från 15 år. Utställningen pågår fram till 11 januari 2015.

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.