Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

I väntan på nästa Stockholmsgåta sticker vi in några spännande läsarmejl.

Britt-Marie Almström har sorterat bland sina föräldrars gamla bilder och bland annat hittat en bild på sin mor och moster tagen omkring 1920 i Stockholm:

”Jag trodde att det här bilden var tagen på gamla Kungsbron, men det tror inte de som sett den. Det är min mamma och moster på söndagspromenad omkring 1920. Eftersom de då bodde på Kungsgatan 71 har jag väl bara trott att det var så”.

Här är den fina bilden på systrarna Margit och Erna Falk:

britt-marie500

Är det någon som har en egen teori om platsen? Mejla i så fall till mittstockholm@svd.se.

Sedan tycker jag det är roligt att det ibland kommer in bilder från historiska händelser. Som Göran Ringbloms bild från när Wasa precis hade tagits upp från botten 1962:

göran

Så här skriver Göran själv: ”Bärgningen av Wasa var en spännande tilldragelse . Jag var nere vid varvet dagarna efter bärgningen och beskådade skeppet med stor inlevelse och fotograferade med nya kameran Taron PR. Stämningen i Stockholm var enorm de här dagarna”.

Om någon annan av er läsare har tagit in en bild från någon omtalad Stockholmshändelse så får ni gärna mejla in en bild till mittstockholm@svd.se. Givetvis får ni också höra av er om ni har någon bild som ni vill reda ut exakt var den togs.

 

OM BLOGGEN



Välkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.

Fler bloggar