Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Då är det dags för ännu en ledtråd till veckans Stockholmsgåta (här kan du se ledtråd 1 och här ledtråd 2. Den är som sagt knepig. Nu får ni se nästan hela bilden och frågan är alltså: Var togs denna Stockholmsbild?

x

Foto: Centrum för Näringslivshistoria

Mejla din gissning till mittstockholm@svd.se. Fler ledtrådar följer som vanligt fram till torsdag då lösningen presenteras här i bloggen tillsammans med en fascinerande berättelse om platsen.

Här är ytterligare några läsargissningar:

Sonja Sandin: ”Kan det möjligen vara Chinateatern? Kanske på 1930-talet”.

Ulla Wannbäck: ”Kan det möjligen vara Djurgårdsteatern? I så fall måste bilden vara tagen senast 1929 då den brann ner. Tycker damens hatt ser ut att vara från 20-talet”.

Bo Ullrich: ”I bildens övre vänstra hörn (24/9) anas en fackverkskonstruktion (?) möjligen Årsta järnvägsbro. Tillsammans med ”30-öres”-fasadens kulissartade karaktär lutar det åt TANTOLUNDENs friluftsteater”.

Carl-Henrik Blom: ”Jag tror att bilden togs på Gröna Lund utanför en av attraktionerna”.

Rolf Klintfors: ”Denna var riktigt knepig. Att det var 30-tal var inte så svårt mht äppelknyckarbyxorna. Men var är bilden tagen? Tycker mig skymta vatten till vänster, och siluetten ser ut som Katarinaberget. Är vi på Skeppsholmen, eller möjligen längre ut på Djurgården, dvs. Skansen eller Gröna Lund?”.

Du är också välkommen att klicka dig runt och besöka platserna för bloggens filmer och gåtor! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata?

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.