Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Då är det dags för ännu en ledtråd till säsongens första Stockholmsgåta! Gåtan bygger alltså på en bild som läsaren Urban Duhrin tog för ett antal år sedan. Frågan är var i Stockholm han tog bilden. Här kan du se ledtråd ett och två.

Här får ni nu se mer av bilden:

nynyfig

En ny ledtråd är att bilden togs i slutet av 1970-talet.

Här några gissningar som kom efter förra ledtråden:

Roger Edman: ”Det kan mycket väl vara rivningen av Blancheteatern, som revs vid mitten av 60-talet. Där ståtar nu Sverigehuset”.

Sanna Karlsson: ”Jag får ingen ordning på bilden. Får en känsla av Sveavägen – men det låter ju helt otroligt att det kan ha sett ut så…”.

Maria Lindström: ”Kul med nya gåtor. Inleder mycket osäkert. Min första tanke var Holländargatan, vet inte varför dock. Säkert helt fel men kan inte låta bli att gissa ändå”.

Sverker Unnes: ”Är det gamla Hamburger börs? Alltså snett emot Jacobs kyrka…”.

Olle Augustsson: ”Känner mig ganska säker på att det är Drottninggatans början”.

Lotta Dickinson: ”Mitt förslag är Regeringsgatan”.

Mejla din gissning till mittstockholm@svd.se. Fler ledtrådar följer som vanligt fram till torsdag då lösningen ges här i bloggen.

Medan ni funderar får ni gärna via denna länk ta en titt på någon av de 27 kortfilmerna som presenterats här i bloggen sedan start för ett år sedan. Från Telefontornet till J-O:s match med en jojo…

Vi har ju också samlat alla gåtor och filmer på en interaktiv karta. Så varsågod att klicka er runt och besök de olika platserna! Kanske finns det något som handlar om din favoritgata?

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.