Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

I väntan på nästa Stockholmsgåta bjöd ju en läsare på en bonusgåta – alltså en gåta utan ledtrådar och utan det uttömmande svar som följer med ”vanliga” gåtor. Här kommer nu svaret. Så här skrev Rebecca Stadener – som tog bilden – i sitt mejl:

”Den är tagen på Essinge brogata på Lilla Essingen och längst bort i bilden kan man skymta en bil som ska åka ut på avfarten till Essingeleden”.

Ni var en hel del som listade ut detta. Allra snabbast var i tur och ordning: Alexander Olsson, Sten Wennerström, Max Brimberg, Ulla Wannbäck och Bosse NilssonPå måndag kommer alltså nästa Stockholmsgåta. Här är svaret på den senaste om du missade den:

Här ett av de många mejl vi fick efter förra gåtan – detta apropå Waterfront som ju av läsarna utsågs till Stockholms näst fulaste hus. Elisabeth Wilkens guidar turister i Stockholm för Vip Guding och hon gör följande reflektion: ”När man står uppe på Fjällgatan och skall visa vårt vackra Stockholm för turister, förfäras man – speciellt de tyska turisterna – av att Waterfront i sin hela fyrkantiga förskräcklighet ser ut som en tillbyggnad på Tyska kyrkan”.

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder. Välkomna tillbaka på måndag då det är dags för nästa Stockholmsgåta!

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.