X
Annons
X

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Svaret på veckans Stockholmsgåta var alltså att SvD-läsaren Mats Lindholm tog bilden på Brunnsgatan på Norrmalm år 1966 (läs mer om gåtans lösning via denna länk). Några läsare har dock haft synpunkter på årtalet 1966. ”Eftersom bilen står på höger sida så måste den var tagen efter högertrafikomläggningen 1967”, skriver en läsare. Men Mats Lindholm kommer här med förklaringen:

”Svarat är enkelt: Det var söndag, ingen trafik, jag var ensam på gatan och jag ”råkade” ställa mig där när jag skulle gå in i de obebodda Träskhusen för att fotografera kakelugnarna. Men jag minns att det var med en viss tvekan som jag gjorde det, jag visste ju att det var fel, men att det var riskfritt på helgen. Avsikten var inte att leda SvD-läsarna på villospår i lösandet av din blogg-gåta 47 år senare…”.

Jag besökte ju platsen häromdagen och så här ser samma vy ut i dag:

Se läsarhistorier, bilder och en ruskig mordhistoria knuten till gåtan via denna länk.

Via denna länk hittar du ett blogginlägg där samtliga gåtor och filmer är samlade.

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.