X
Annons
X

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Här kommer nu svaret på den ”bonusgåta” som vi körde i väntan på nästa Stockholmsgåta. Det gällde en läsarbild som Rebecca Stadener hade tagit.

Här är åter bilden:

Foto: Rebecca Stadener

Så här skriver Rebecca Stadener om sin bild: ”Den är tagen vid bussstationen som ligger vid Hotell Anglais ungefär. Den ligger vid adress Stureplan 4 och 6. Den är faktiskt tagen i år”.

Snabbast av er läsare med helt rätt svar var Ulla Wannbäck! Vi har ju även tidigare berört Stureplan – bland annat i en film som ni kan se här:

KLICKA PÅ BILDEN OCH SE STUREPLAN BADA I NEON PÅ 50-TALET

Här kan du också läsa en läsarberättelse om hur det var att växa upp på Stureplan på 1940-talet. Marguerite Bjärevall Grosholm – som i sin barndom bodde på Sturegatan 3 – skrev en fin berättelse.

På måndag kommer en ny gåta som är riktigt lurig… Ta också gärna en titt på de senaste filmerna här på bloggen. J-O Waldner och Mikael Appelgren spelade ju en match mot två bloggläsare förra veckan. J-O med en jojo och ”Äpplet” med ett äpple… Se hur det gick i denna kortfilm. Du kommer att bli imponerad!

Svaret på senaste Stockholmsgåtan var ju Sergels torg och i den här kortfilmen (via denna länk) får ni se hur platsen förvandlades under 1960-talet:

SE HUR SERGELS TORG FÖRVANDLADES VIA DENNA LÄNK.

Sedan följde vi ju upp med bilder och historier om Sergels torg från er läsare. De kan du se via denna länk.

Vi har samlat alla gåtor och filmer på en interaktiv karta. Så varsågod att klicka er runt och besök de olika platserna!

Via denna länk hittar du ett blogginlägg där samtliga gåtor och filmer är samlade.

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.


 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.