Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

I väntan på nästa gåta – som kommer måndag eftermiddag – så tar vi ytterligare ett läsarmejl. Det är en kort historia från förr som kommer från Puffen Hellman apropå en tidigare gåta som handlade om Södergatan. Det var den här bilden som väckte nostalgi:

Södergatan 1964. Foto: Spårvägsmuseet

Så här skriver han: ”Se bron med St Paulsgatan, det var min skolväg när jag var ett litet busfrö. Den sandiga slänten uppifrån det vita vägräcket hade täckts med utrullade halvmeterbreda remsor av gräs, vilket antagligen var väldigt nytt sätt att lägga gräs på den tiden. Min kamrat och jag rullade upp ett par varv och så rullade hela remsan ihop sig till en strut i och försvann ner över kanten i rasande fart. Det var ju kul och upprepades raskt med nästa remsa med samma resultat. När långa tutningar hördes nerifrån så var det dags att gå vidare hemåt”.

Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om det är någon annan plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen eller om du kanske har en egen historia eller bilder.

Via denna länk kan ni ta en titt på klippet som avslutade gåtan som Puffen Hellman nämnde.

Alla gåtor och filmer finns ju samlade på en interaktiv karta. Så varsågod att klicka er runt och besök de olika platserna!

Via denna länk hittar du ett blogginlägg där samtliga gåtor och filmer är samlade.

 

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.