Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

I fredags fick ni ju lösningen på bilquizet som byggde på korta filmsnuttar från 60-talets Stockholm. Sedan dess har det kommit in fler initierade mejl från kunnigt bilfolk. Framför allt vill de uttrycka glädje över att det blir en fortsättning i april då det kommer ett nytt bilquiz – med sportbilar.

En som grämde sig lite var dock läsaren Tommy Jansson. Så här skriver han: ”Såg att jag missade på sista bilen och de var ju lite dåligt på grund av att jag har en front till en Buick 63:a som jag hade tänkt bygga utegrill (!) av…”

Tommy bifogar också en bild på den nämnda fronten:

Tommy Jansson bifogar också en annan bild från sin trädgård. Han har nämligen en Cadillac Coupe de Ville som blomlåda…

Är det någon mer läsare som har spännande trädgårdsbilder så får ni gärna mejla till mittstockholm@svd.se. Ta gärna en titt själva på bil 10 och de övriga i 60-talets Stockholm genom att följa denna länk. Filmen är totalt uppe i 26 500 visningar vilket förstås är glädjande siffror.

En annan läsarbild som har kommit in är den från Göran Ringblom i Lidingö. Det är en härligt vintrig Stockholmsbild. Så här skriver han: ”Bilden tagen vid promenad vid Djurgårdskanalen. Joggar understundum även därstädes. Tycker omgivningarna runt kanalen är fantastisktiska. Bor numer på Lidingö men återkommer ofta hit”.

Ja, visst är Stockholm vackert! Mejla gärna till mittstockholm@svd.se om du också har en intressant eller vacker Stockholmsbild.

Titta också gärna på de andra filmerna och gåtorna på bloggen. Den mest sedda filmen hittills är den om Sergels torg. Följ denna länk och se hur platsen en gång såg ut.

En fin historia är filmen om Margit Claesson som 1958 blev Stockholms första kvinnliga busschaufför. 90-åringen berättade att det fanns manliga passagerare som vägrade gå på bussen i början (se filmen här).
Margit Claesson under premiärturen 1958. Foto: Spårvägsmuseet

OM NI VILL SE FLER GÅTOR OCH FILMER OM STOCKHOLM – FÖLJ DENNA LÄNK.

På måndag 25 februari är det dags för nästa gåta. Den är nog nästan lika knepig som förra veckans – i alla fall till att börja med!

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.