X
Annons
X

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Nu är det dags för en lite annorlunda utmaning här i Mitt Stockholmbloggen. I detta filmklipp från Stockholm 1964 och 1967 (från Spårvägsmuseets unika inspelning som aldrig i sin helhet visats offentligt) får ni se 10 bilar på 45 sekunder som SvD:s bildredaktör Kjell Svensson har klippt ihop. Han har tagit ut 10 amerikanare och er uppgift blir att namnge bildmodellerna.

Här är klippet:

KLICKA PÅ BILDEN och ta en tur till 1960-talets Stockholm.

Här kan du också läsa en mycket initierad och intressant text av SvD Näringlivs Nils-Olof Ollevik som handlar om bilarnas Stockholm på 1960-talet.

Mejla in din gissning till mittstockholm@svd.se. Numrera helt enkelt bilarna från 1–10 och extra plus i kanten om ni kan berätta vilken plats i staden bilen befinner sig… Kan ni bara några av bilarna är det förstås okej att mejla in gissningar på just dessa.

Betänketiden blir den här gången längre än för övriga Stockholmsgåtor. Lösningen kommer först 15 februari. Vi är faktiskt själva inte hundraprocentigt säkra på alla bilmodellerna så vi behöver er hjälp för att kunna fastställa den rätta lösningen. Vi kommer på vägen fram till 15 februari att återkomma med ledtrådar här på bloggen. Lycka till!

Ni har väl inte missat torsdagens lösning (se länken här) på senaste Stockholmsgåtan? Det handlade om värdshuset där dödsdömda stockholmare fick sista supen på väg till avrättningen. Se bilder på hur denna plats på Götgatan såg ut då och ser ut i dag.

Har du själv någon plats eller företeelse som du tycker vi ska använda i bloggen? Mejla i så fall gärna in den till mittstockholm@svd.se.

 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.