X
Annons
X

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Foto: Johan Lindberg

Då är det dags för en sista bildledtråd till veckans Stockholmsgåta. Var i huvudstaden befinner vi oss? Se gärna även bilderna i de tidigare första (länk här) och andra (länk här) inläggen.

En sista ledtråd är att den här hörnan brukar förknippas med bråk. ”Den farligaste platsen i hela Stockholm nattetid”, är ett citat hämtat från en närpolis i staden som handlar om just denna plats…

Och så här skrev en läsare – Michel Olofsson – som redan har gissat rätt på veckans gåta: ”Tror att Strindberg skrivit om detta härliga söderetablissemang, undrar vad August skulle ha skrivit om dagens ”slagsmålshörna”?”.

Även trafikmässigt är denna plats mycket olycksdrabbad.

Du kan även få se platsen från ovan om du går till DrakTur på Instagram. Det är en På Spåret-liknande utmaning om Stockholm som grundas på bilder från luften. Denna vecka används en bild som kopplas till Mitt Stockholm-gåtan. Se bilden här.

Svaret kommer på torsdag – då får ni också en äldre historia om platsen som rör alkohol och död… Mejla din gissning till mittstockholm@svd.se.

Ni har väl inte missat de 5 nya webb-tv-filmerna här på bloggen? I del 1 mötte vi ju 90-årige Karl-Väinö Tahvanainen som berättade om när det klassiska Telefontornet brann 1952. Se filmen här.

Tänk att det är telefontrådar på bilden som är tagen i centrala Stockholm!
Foto: Tekniska Museet
Klicka på bilden och se filmen!
Ta också gärna ta en titt på våra tidigare filmer och gåtor – se svd.se/mittstockholm.

OM BLOGGEN



Välkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.