Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Gissningarna och kommentarerna var som sagt många om veckans Stockholmsgåta som handlade om Sveabron som ligger under korsningen Sveavägen/Odengatan. Jag har här plockat fram två pärlor från er läsare.
• Det första är hämtat från blogspot. Här kan du se hur en av läsarna på snåriga vägar kom fram till svaret. Härlig läsning:-)

• Det andra är ett mejl från Bo H som ger lite fördjupning åt gåtan: ”Den f d planskilda korsningen mellan Svea- och Odengatan visar sig tydligt i nedre våningen i restaurang Habana (f d butiken Blå Stolen) i korsningen Markvardsgatan/Sveavägen: Där finns nämligen den gamla entrén från det lägre gatuplanet att beskåda i form av snygg trappa och gammal entré (ev dold av inredning i dag). Om ni besöker Seattle i USA finns flera kvarter med förhöjd gatuplan att besöka i form av vandring på gamla trottoirer under de nya en våning upp. Där finns de gamla nu förfallna butikerna kvar i det nedre planet också”.

Hör gärna av er om ni också har något exempel på hur höjningen av Sveavägen märks än i dag.

Har du själv någon gåta som du tycker vi ska använda i bloggen? Mejla i så fall gärna in den till 

Välkommen tillbaka på måndag för en ny spännande Stockholmsgåta.


 

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.