Annons

Mitt Stockholm

Malin Bonde

Malin Bonde

Foto: Thomas Eklund

Läsaren Anders Eklund hörde av sig med färggrant bildmaterial från Hötorget. Vad tror ni, är det bygget av tunnelbanan som har fastnat på bild?

Hej!
Vilken trevlig serie ni har om gamla Stockholm.
Som barn på sextiotalet tyckte jag att det var mycket spännande att titta på all aktivitet i de gigantiska groparna och då tänkte man ju inte på vad de innebar av förstörelse. Min pappa hade en moster som emigrerade till USA i början av nittonhundratalet. Hon och hennes man var på besök i Stockholm 1969 och han undrade om Stockholm blivit hårt bombat under kriget…Stockholms politiker och tjänstemän kunde ju självbelåtet ha svarat: ”Nej, det här har vi lyckats ordna på egen hand”.
Nu till mitt ärende: min pappa fotograferade en del i Stockholm på femtiotalet och jag skickar en av hans bilder. Den är tagen 1953 eller 1954 i samband med bygget av tunnelbanan (tror jag) vid Hötorget, ungefär från den plats där första höghuset nu står. Byggnaden i mitten är gamla saluhallen.

Hälsningar,
Anders Eklund

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.