Annons

Mitt Stockholm

Johan Lindberg

Johan Lindberg

Foto: Staffan Tjerneld

I dag visar vi del 5 i tv-serien ”Kan du ditt Stockholm?”. I fokus: Hötorget. Avsnittet bygger på Staffan Tjernelds film från 1973 där vi får se folklivet på Hötorget. En snutt som för många kommer ge nostalgiska 70-talsvibrationer. Är du med själv? Eller känner du igen någon? Mejla i så fall gärna till mittstockholm@svd.se och berätta vad du minns av dagen.

Om du har tagit egna fina bilder från Hötorget – gamla eller nya – är du förstås också välkommen att mejla in dessa. Dagens film  innehåller också kluriga frågor som är kopplat till ett quiz på sajten. Vet du i vilken amerikansk film som skurken spetsades på Orfeus-statyn? Och vet du vilken världskändis som är okänd staty på torget? In och kolla!

Övriga delar om Sergels torg, NK-huset, Klarakvarteren, Norrmalmstorg och Djurgården hittar du här.

OM BLOGGENVälkommen till bloggen Mitt Stockholm! Här samlar vi gåtor, frågesport, bilder, filmer och berättelser om Stockholm förr och nu.

Vill du bidra med eget material eller har förslag på vad vi ska berätta mer om? Mejla till mittstockholm@svd.se

Klicka dig gärna runt i arkivet här nedan – där finns många okända pärlor om vår kära huvudstad.

/Hälsningar Johan Lindberg

Klicka dig runt!

karta

Här finns alla gåtorna och filmerna samlade – klicka dig runt och lär dig mer om Stockholm.