Annons

Om mellanöstern

Bitte Hammargren

Bitte Hammargren

I SvD, här på bloggen samt i min nya bok, Gulfen – en framtida krutdurk (Leopard förlag), har jag tidigare tagit upp det femtonåriga fängelsestraffet mot en av Saudiarabiens främsta advokater och människorättsförsvarare, Palmepristagaren Waleed Abu al-Khair.

En annan framstående saudier som dömts till ett långt fängelestraff enbart för sin fredliga aktivitet är ekonomiprofessorn Mohammed Fahad al-Qahtani.

Nu har det kommit till min kännedom att Internationella Advokatsamfundets människorättsinstitut  –International Bar Association’s Human Rights Institute – har skickat ett brev till Saudiarabiens kung Abdullah rörande @WaleedAbulkhair s fall.

Brevets innehåll är strikt konfidentiellt. Men det är ingen vild gissning att Internationella advokatsamfundet, IBA, uttrycker djup oro över detta sätt att tysta en framstående advokat.

Om bloggen


Bitte Hammargren bloggar om det händelserika Turkiet och Mellanöstern. Var SvD:s korrespondent för Turkiet och Mellanöstern 2001-2012. Medverkar regelbundet i SvD, numera som frilans.
Baserad i Stockholm men är ofta på resa.

Mottagare av Publicistklubbens stora pris 2008.

Kom hösten 2014 ut med boken Gulfen – en framtida krutdurk (Leopard förlag).

Kontakta Bitte Hammargren