Annons

Om mellanöstern

Bitte Hammargren

Bitte Hammargren

Almedalen har också en internationell sida. Det märks på Internationella torget vid silon i Visby hamn och det märks inte minst på Säkerhetspolitiska sommartorget, där det pågår flera seminarier varje dag om frågor som rör Sverige och vår omvärld. Samtalen sänds live, men det går också bra att se dem på webben i efterhand.

Just nu, när jag skriver detta, pågår ett samtal om Nordafrika och Mellanöstern, som direktsänds på videolänk, lett av radions Mellanösternkorrespondent Cecilia Uddén.

Tidigare i veckan ledde jag ett samtal på det Säkerhetspolitiska torget om Sveriges relationer till diktaturer: handel, bistånd och vapenexport med UD:s demokratiambassadör Maria Leissner, ordföranden i svensk-irakiska handelskammaren Haider Ibrahim, Sidas demokratirådgivare Helena Bjuremalm och Svenska freds ordförande Anna Ek.

Om bloggen


Bitte Hammargren bloggar om det händelserika Turkiet och Mellanöstern. Var SvD:s korrespondent för Turkiet och Mellanöstern 2001-2012. Medverkar regelbundet i SvD, numera som frilans.
Baserad i Stockholm men är ofta på resa.

Mottagare av Publicistklubbens stora pris 2008.

Kom hösten 2014 ut med boken Gulfen – en framtida krutdurk (Leopard förlag).

Kontakta Bitte Hammargren