Annons

Henrik Ennart om mat & hälsa

Henrik Ennart

Henrik Ennart

Händer det att du slarvar med att tvätta händerna innan du lagar mat. Jag får väl erkänna att det hänt mig ibland. Inte så att jag helt nonchalerat handfatet, men ibland har tvagningen gått rätt fort.

Men icke längre. Titta på den här bilden som jag hittade i New England journal of medicine..

Efter att ha undersökt en sjuk 24-åring var sköterskans hand full med bakterier som sprider sjukhussjukan, MRSA. När handen tvättats med alkogel fanns inga spår kvar.

Nyligen rapporterades att det under första halvåret 2008 inträffat 580 nya fall i Sverige av methicillinresistenta Staphylococcus aureus, MRSA. Det är en ökning med 5 procent sedan året före. Bakterien kan orsaka hjärnhinneinflammation, svårbehandlade hudinfektioner och ge livshotande infektion i blod och hjärtklaffar.