Annons

Henrik Ennart om mat & hälsa

Henrik Ennart

Henrik Ennart

Den förre Riksdagsledamoten Lars Ångström (mp) blir generalagent för Rockdust. Därmed blir det ekologiskt godkända stendamm som förvandlat sura och urlakade jordar i Skottland till prunkande örtagårdar tillgängligt även för svenska konsumenter.

Paret Thomsson, som utvecklat idén vid Straloch farm nära Enochdhu i det skotska höglandet, har hittills varit tveksamma till export av oro för att själva transporten av det tunga jordförbättringsmedlet ska ha en negativ klimatpåverkan. Lars Ångström och hans fru Katharina Ångström Isacsson har nu tacklat detta genom att teckna utsläppsrätter för all importerad Rockdust.

Intresset bland läsarna var stort sedan SvD i höstas besökt och förundrats över de skotska testodlingarna. Många undrade hur man fick tag på stendammet som enligt tester ger välväxta och friska grödor med höga halter av mineraler och spårämnen. Nu finns alltså ett svar på det, Wiksunds trädgård, med egen hemsida: www.wiksundstradgard.se