Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

puntacanaloppet3

Kämpar och kämpar. På den här bilden har jag bara några hundra meter kvar till mål i Punta Cana Half Marathon 2015. Foto: Jonas Hansen.

Jag borde ha fått två medaljer i mål efter halvmaran i Punta Cana, inser jag nu. För vi var tydligen två som sprang. En behöver bara växa till sig och komma ut först. Ja, detta är lika overkligt som läskigt. En ny dimension av livet som börjar, bara att försöka hänga med så gott det går…

Har väldigt många tankar om det här nya och okända som jag vill dela med mig av här på bloggen. För jag har insett att mitt sätt att bearbeta saker är att skriva om dem. Det här är så omvälvande att jag behövt en hel del tid att landa i mig själv och i mina tankar kring det hela.

Men jag tror på att det finns en mening med att vissa saker händer och jag tänker att vi är alla unika och har våra unika sätt att ta sig an utmaningar på. Mer om allt detta här på bloggen framöver. Nu ville jag bara berätta den här nyheten, i all enkelhet.

Ha en riktigt fin kväll!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv