Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

du_vet_att_du_ar_lopare

Foto: Colourbox.

De här listorna på temat ”Du vet att du är löpare när…” dyker ju upp lite titt som tätt. Här är min egen lista, känn er fria att komplettera. Så, du vet att du är löpare när:

1. Du kommer på dig själv med att leta efter höger- och vänstermarkeringar på vanliga strumpor.
2. Du glömmer aldrig en bit toapapper när du är ute på en löptur.
3. Du målar tånaglarna med svart nagellack för att det är enda färgen som döljer blånaglarna ordentligt (gäller kanske mest kvinnliga löpare).
4. Du har sprungit i splitshorts minst en gång.
5. Till allas irritation kliver du upp i ottan och springer en runda före frukost under familjesemestern.
6. Till allas irritation vill du helst förlägga familjesemestrarna i anslutning till ett motionslopp.
7. Du ser stora svårigheter i att dejta en person som avskyr löpning.
8. Du har glömt bort hur det är att ha sovmorgon på lördagar och söndagar därför att du är ute och springer då.
9. Du har minst en gång gjort nummer två  bakom en lagom stor buske i stadsmiljö under en löptur.
10. Du drar dig för att styrketräna av rädsla för att bli ”tung”.

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv