Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

ultravasan_spurt

Ibland får estetiken stå tillbaka för funktionen. Som under UltraVasan tidigare i år då jag bet ihop och kombinerade knähöga kompressionsstrumpor med 3/4-tights. Foto: Vasaloppet.

Jag tycker om att springa i 3/4-tights och så tycker jag om att springa i kompressionsstrumpor. Är man lite estetiskt lagd uppstår då ett problem, nämligen det här med att strumpkanten kommer väldigt nära tightskanten.

Det blir nästan som ett par tights eftersom man ser ytterst lite hud där i glappet mellan plaggen. En icke-fråga tycker kanske någon. Skönt i så fall att vara denna någon. Själv tycker jag att det här är rätt jobbigt. Egentligen skulle ett par kortare tights vara snyggare till strumporna men jag känner mig obekväm och kall i kortare tights.

Jag vet att det här är ett i-landsproblem, men det vore ändå roligt att få lite tips på hur man kan känna sig estetisk trots att man har den där kanten-i-kanten. Vidare har jag definierat ett gäng andra klädkombinationer på en löpare som jag skulle vilja ha era åsikter om:

1. Mönstrade tights (svårburet?!)
2. Icke-svarta tights på män (PAKETET)
3. Vita kompressionsstrumpor (lite kinky sjuksköterskevarning)
4. Kondommössa (Tummelisavarning)
5. Tåstrumpor (kommentar överflödig)

Tack för er hjälp!

swissalpine-kant-i-kant

Tack vare den snygga färgen på mina calf compression sleeves och att tightsen var stilrena och svarta tycker jag ändå att outfiten under Swissalpine Marathon 2014 blev helt okej. Foto: Marathonfoto.

varvet-strumpor

Korta tights till långa knästrumpor – kanske snyggare men jobbigt om väderleken är kylslagen. Här under Göteborgsvarvet 2011. Foto: Marathonfoto.

lidingoloppet-strumpor

Lidingöloppet 2012, även här blev det kant-i-kant. Foto: Marathonfoto.

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv