Petra Månström
Min proteinpannkaka innehåller proteinpulver, grahamsmjöl, ägg och mjölk. Foto: Petra Månström.
Experimenterar en hel del med recept just nu och jag skulle vilja slå ett slag för min smarriga proteinpannkaka som är väldigt god. Jag vet att det finns folk som tycker att man inte ska äta proteinpulver för att man lika gärna kan få i sig det via vanlig mat. Då föreslår jag att ni tillsätter kvarg eller Skyr till smeten istället.
Grundreceptet för två personer:
3-4 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl proteinpulver, gärna med chokladsmak (jag använder pulver från Holistic)
Grahamsmjöl tills konsistensen blir OK
Vispa ihop alltsammans och stek i stekpanna, gärna i kokosfett eftersom smaken blir knäckigare och godare då. Servera med en klick kvarg, tinade bär och strö gärna lite kokosflingor över hela härligheten. Smaklig spis!
Fler som har trevliga recept att dela med sig av? Länka gärna!