Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

claire655

Claire Sjöström siktar på Lidingöloppets tjejlopp över 10 kilometer. Foto: David Thunander.

Serien intervjuer med Skyr Island Run-gänget nu när dagen d närmar sig med stormsteg fortsätter. Nu har turen kommit till Claire Sjöström, som  har Lidingöloppets tjejlopp som mål.

Hur känns formen så här när Lidingöloppet närmar sig?

– Den känns riktigt bra, framför allt om jag jämför med hur den var när vi startade Skyr Island Run.

Tankar om hur du ska lägga upp loppet?

– Jag tänker försöka följa Malins och Pálmars många goda råd, bland annat att hålla ett lagom tempo och jobba aktivt med hållningen. Men framför allt tänker jag ha roligt!

Dina tankar om Skyr Island Run så här långt och vad det har gett dig?

– Det har varit utmanande och givande. Jag känner mig mycket starkare nu. Jag har fått ett nytt tänk kring löpträningen och att bra styrke- och rörlighetsträning kan ge goda resultat i löparspåret. Resan till Island är också en oförglömlig upplevelse!

Har du redan nu funderingar på vad din nästa löparutmaning kan bli?

– Första utmaningen blir att fortsätta träna, och allra helst få ännu bättre tempo och uthållighet, under vintern. Målet för nästa år är att springa ett halvmaraton.

Vad har varit det roligaste med Skyr Island Run?

– Hela grejen har varit rolig: Att lära känna de andra i gruppen, coacherna och träningarna. Få åka till Island och träna och uppleva naturen. Bli sponsrad med riktigt bra löparkläder från Asics. Skyryoghurt i mängder efter varje pass. Sist men inte minst har det varit roligt att känna hur jag blivit bättre och bättre under halvåret som gått.

Dina tips till andra som kommit igång med löpningen nu under sommaren och får motivationssvackor nu när det börjar bli mörkt ute?

– Mitt tips är ”träna hellre än bra”.  Det viktigaste är inte att slå sina rekord varje pass och lyfta tyngre eller springa snabbare och längre – utan det enda man ska fokusera på om man får en svacka är att ta sig iväg. Prova andra träningsformer inomhus om det känns jobbigt att ge sig ut i löparspåret i mörkret. Spinning är min favoritträningsform under vintern som jag tänkt köra för att fortsätta bygga kondition.

Följ Claire på hennes blogg.

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv

Fler bloggar