Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

walnuts

En näve nötter är ett utmärkt mellanmål som klarar rumstempetatur. Foto: Colourbox.

FRÅGA:

Hej Petra!

En kanske uttjatad fråga men inte lika uttjatat svar. Har du tips på bra mellanmål som håller i rumstemperatur en hel dag? Har ofta långa dagar med ganska aktivt arbete och tycker det är svårt att inte vara vrålhungrig vid 16-tiden. Det blir inga roliga timmar som väntar då jag oftast går hem vid 19. Läser man på nätet är kvarg och keso ett vanligt tips men de är inte så roliga efter åtta timmar i rumstemperatur.

Tack för fin blogg!

/Helena

SVAR:

Hej Helena!

Jag kan hålla med om att det kan vara knepigare med mellanmål som ska klara sig i rumstemperatur. Här kommer några nyttiga tips:

Nötter och mandlar
Suveränt mellanmål som innehåller både nyttiga fetter och bra protein. Enkelt att ta med.

Frukt
Frukt är ett riktigt bra mellanmål som innehåller en massa nyttiga vitaminer, fibrer och antioxidanter.

Avokado
Avokado innehåller massa nyttiga fetter och klarar sig bra i rumstemperatur. Gott att ha på smörgåsen med en bit tomat på.

Smoothie
Att göra en smoothie på olika frukter är perfekt för att få i sig extra frukt. Vill du ha extra protein i kan du lägga i lite proteinpulver som håller längre i rumstemperatur.

Makrill på burk
Håller väldigt länge i rumstemperatur och är en supernyttig fisk som innehåller en massa nyttiga fetter och D-vitamin. Väldigt gott att ha på hårt bröd.

Tonfisk
Tonfisk är också lätt att ta med och gott på smörgås. Man kan även göra det mer såsigt med lätt crème fraiche blandat med lite majonnäs och lök samt salt och peppar. God röra att ha på smörgåsen.

Ägg
Kokt ägg brukar hålla bra under en dag. Väldigt gott med äggröra där man mosar ägg med lite kaviar och en sked mjölk. Väldigt gott på smörgåsen.

Morötter
Skala några morötter att ta med. Brukar hålla bra under en heldag och gott att tugga på. Vill du lyxa till det så kan du ta babymorötter som är ännu saftigare.

Hoppas du fick några tips att ta med som mellanmål!

Hälsningar Petra Kindlund

Har du också en fråga till Maratonbloggens kostexpert Petra Kindlund? Mejla den till spring@svd.se!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv

Fler bloggar