Petra Månström
En näve nötter är ett utmärkt mellanmål som klarar rumstempetatur. Foto: Colourbox.
FRÅGA:
Hej Petra!
En kanske uttjatad fråga men inte lika uttjatat svar. Har du tips på bra mellanmål som håller i rumstemperatur en hel dag? Har ofta långa dagar med ganska aktivt arbete och tycker det är svårt att inte vara vrålhungrig vid 16-tiden. Det blir inga roliga timmar som väntar då jag oftast går hem vid 19. Läser man på nätet är kvarg och keso ett vanligt tips men de är inte så roliga efter åtta timmar i rumstemperatur.
Tack för fin blogg!
/Helena
SVAR:
Hej Helena!
Jag kan hålla med om att det kan vara knepigare med mellanmål som ska klara sig i rumstemperatur. Här kommer några nyttiga tips:
Nötter och mandlar
Suveränt mellanmål som innehåller både nyttiga fetter och bra protein. Enkelt att ta med.
Frukt
Frukt är ett riktigt bra mellanmål som innehåller en massa nyttiga vitaminer, fibrer och antioxidanter.
Avokado
Avokado innehåller massa nyttiga fetter och klarar sig bra i rumstemperatur. Gott att ha på smörgåsen med en bit tomat på.
Smoothie
Att göra en smoothie på olika frukter är perfekt för att få i sig extra frukt. Vill du ha extra protein i kan du lägga i lite proteinpulver som håller längre i rumstemperatur.
Makrill på burk
Håller väldigt länge i rumstemperatur och är en supernyttig fisk som innehåller en massa nyttiga fetter och D-vitamin. Väldigt gott att ha på hårt bröd.
Tonfisk
Tonfisk är också lätt att ta med och gott på smörgås. Man kan även göra det mer såsigt med lätt crème fraiche blandat med lite majonnäs och lök samt salt och peppar. God röra att ha på smörgåsen.
Ägg
Kokt ägg brukar hålla bra under en dag. Väldigt gott med äggröra där man mosar ägg med lite kaviar och en sked mjölk. Väldigt gott på smörgåsen.
Morötter
Skala några morötter att ta med. Brukar hålla bra under en heldag och gott att tugga på. Vill du lyxa till det så kan du ta babymorötter som är ännu saftigare.
Hoppas du fick några tips att ta med som mellanmål!
Hälsningar Petra Kindlund
Har du också en fråga till Maratonbloggens kostexpert Petra Kindlund? Mejla den till spring@svd.se!