Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

heidi

Så här glad var jag efter dagens lunchpass som till slut blev en löptur på en mil. Foto: Privat.

Det var en lite nervös morgon för mig. Skulle iväg på ett läkarbesök och jag har aldrig gillat sjukhus. Dessutom var jag osäker på vilket besked jag skulle få. Men allt gick bra och jag kunde gå därifrån med lätta steg. Så lätta att jag bestämde mig för att springa hem – jag hade ju faktiskt på mig löparkläder. Det var så många stenar som föll från hjärtat därinne hos läkaren så springturen hem blev fantastiskt skön. Kände mig glad och inspirerad, så tacksam över livet och hälsan. Det viktigaste vi har förutom kärleken! Lycklig också över att jag idag började känna igen mina ben, mot slutet av rundan återkom det där ”schvunget” som jag så länge har saknat.

Lycka.

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv