Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

release_anders

Stolt och glad över att min idol Anders Szalkai ville fira tillsammans med mig. I mitten förläggare Erik Osvalds. Foto: Privat.

Vilken kväll! Har inte hämtat mig än, det var en overklig dag igår. Föreställ er själva att en massa människor köar för att du ska signera och placera en leopardstämpel i en bok de har köpt – som du har skrivit! Anders Szalkai och jag slog ihop påsarna och arrangerade gemensam releasefest för våra nyutkomna böcker. Det hela började med att gästerna strömmade in och efter en stund höll moderatorn David Fridell en kort presentation där Anders och jag fick svara på frågor om våra böcker. Sedan var det dags för löparlegenden och hedersgästen Evy Palm att äntra scenen och vilken succé det blev! Maken till härlig människa med en underbar inställning till löpningen har jag inte träffat.

bokrelease1

Charlotte Karlsson, SM-vinnare i maraton 2012, medverkar i min bok tillsammans med Lisa Nauclér i deras löpargrupp Runday. Foto: Privat.

release7

Världens bästa Evy var hedersgäst! I mitten min löparkompis Staffan. Foto: Privat.

Efter presentationen var det dags för Anders och mig att signera böcker. Fatta att jag höll på att smälla av när jag såg hur en lång KÖ ringlade sig fram dit jag satt. Overkligt men självklart fantastiskt roligt! Skrev och leopardstämplade så kinderna blossade och efter många kramar och varma ord var det dags att samla ihop alla härliga blommor och övriga presenter och ta sig till Taverna Brillo där fina Mia och Anneli bjöd på champagne och middag. Vilka fantastiska vänner jag har! Somnade med ett stort leende på läpparna när jag äntligen baxat hem presenthögen genom dörren och sparkat av mig heelsen…

release2

I signeringstagen… Foto: Privat.

TACK alla ni som kom och förgyllde kvällen. Tack till Anders som ville fira tillsammans med mig, tack till Erik som ville ge ut min bok och tack till lysande moderatorn David! Och förstås stort tack till Löplabbet som upplät lokalen. Ni är bäst!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv

Fler bloggar