Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

maratonpodden655-2

Fredagsmys låter ju mysigt, men finns det en risk med att kärlek och samvaro förknippas så pass tätt med onyttig mat? Det tycker triathleten och åsiktsmaskinen Jonas Colting. Missa inte vårt intressanta samtal.

Hur känns det egentligen att tappa halva sin kroppsvikt och plötsligt behandlas helt annorlunda av omgivningen? Och hur ska man göra om man själv bär på övervikt och vill byta livsstil? Allt det här och mycket mer får du veta i intervjun med Emma Eklund från Biggest loser 2013.

Vad var det som fick Markus Torgeby att kliva av ekorrhjulet och flytta ut i skogen? Och hur kan man bli en bättre löpare om man drar ner farten på sina pass? Vill du veta mer så lyssna genast på den spännande intervjun.

Hur gör man för att övervinna alla ge upp-känslor och springa sitt livs lopp? Och vad är egentligen jobbigast, maran eller 800 meter? Många ögonbrynshöjare och oväntade vändningar i intervjun med Malin Ewerlöf.

Och sist men inte minst: Vasaloppet rycker ju allt närmare. Vill du veta hur du bäst förbereder dig för dagen d, lyssna på bästa råden från fyrfaldige Vasaloppsvinnaren Jan Ottosson!

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv