Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

legs

På en strand på Mallorca. Slutit fred med låren. Foto: Privat.

Tror de flesta tjejer känner igen sig i det jag kommer att skriva om nu. Det handlar om låren och hur de ser ut. Även om jag på det stora hela har slutit fred med min kropp och för länge sedan lagt ner mixtrandet med maten så har lårgrejen hängt kvar. Ett plagg jag haft i garderoben i flera år men aldrig vågat ta på mig och bära bland folk är de där korta jeansshortsen. Ni vet, sådana där shorts som ser ut som hotpants. Vi snackar mini-mini. Inget lämnas åt fantasin, här tvingas man exponera låren rakt upp och ner. Chock horror!

Ibland har jag tagit med mig de där shortsen på solresor, fantiserat om att jag en dag ska våga använda dem. Se så där coolt boho-chic ut som en del gör i just sådana shorts. Men icke – jag har fegat ur. Har testsuttit på stolar och fått för mig att låren väller ut alldeles för mycket och ser feta ut. Givetvis är det här bara tankar i mitt huvud och inga sanningar. Men det är så jag har tänkt förut och det måste man ju acceptera.

Men i förra veckan när jag just anlänt till Mallorca, då fick jag nog. Tänker inte acceptera att de där shortsen ligger och stirrar på mig från den öppna resväskan. Glöm att ni kommer bli väskvärmare också den här gången, liksom. Sagt och gjort: jag tar på mig jeansshortsen, öppnar dörren och går ut. Bland folk. Sätter mig till och med på en stol med shortsen på så att andra kan se. Och vet ni vad – det gick ju alldeles utmärkt. Har kommit på att mina ben funkar kanon i det där plagget. Det gör dina också, om du tycker det är snyggt med jeansshorts förstås! Skönt att ha slutit fred med låren, det tog några år…

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv