X
Annons
X

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Jörgen Nilsson

Jörgen Nilsson har Ironman som årets stora mål. Foto: Annika Persson.

Har nöjet att presentera veckans löpare – Jörgen Nilsson:

Hur kom det sig att du började springa?

– Jag höll på med skytte tidigare och för att sänka vilopulsen så började jag löpträna. Efter ett tag var jag fast och har sprungit sedan dess. Distans och hastighet har varierat, men sedan två år tillbaka har jag fått en nytändning och springer betydligt mer målmedvetet.

Vad är det bästa med löpning?

– Det är så enkelt. Man kan springa var och när som helst.

Har du haft nytta av löpningen i din vardag? På vilket sätt i så fall?

– Efter Göteborgsvarvet 2010 började jag springa mer målmedvetet och har sedan dess gått ner 34 kilo. Viktnedgången har såklart hjälpt mig i min vardag och gett mig en betydligt bättre livskvalitet.

Vilka är dina närmaste löparmål?

– Den 14 april ska jag och två vänner jag träffat via min blogg springa Wien Marathon. Målet är att äntligen komma ner under 4:30.

Har du någon lite mer avlägsen tränings-/löpardröm?

– Jag skulle vilja genomföra ett ultralopp. Jag funderar lite över vilket mål jag ska ha 2014 och det kan bli Swiss Alpine Marathon (78 km långt lopp i schweiziska Alperna reds anm).

Hur gör du för att ta dig ut i spåret när det bär emot?

– Jag försöker tänka på hur skönt det är efteråt och så kanske jag börjar planera om jag ska köpa hem något extra gott att äta efter träningen.

Hur motiverar du dig till träning?

– För mig är det viktigt att sätta upp mål för min träning. När jag påbörjade min livsstilsförändring så var målet att springa ett maraton. Nu är mitt kortsiktiga mål att springa Wien Marathon under 4:30 medan säsongens stora mål är Ironman i Kalmar i höst. Anmäler jag mig till ett lopp så skapar det en positiv press som gör att jag lättare kan motivera min träning. Sedan är löpning oftast väldigt kul.

Jörgens blogg ”Från fet till triathlet” hittar du här.

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv