Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Hundar

Lösa, aggressiva hundar verkar vara ett stort irritationsmoment bland Maratonbloggens läsare. Foto: Colourbox.

I morse slängde jag på Maratonbloggens Facebooksida ut frågan om vad som gör dig mest frustrerad i din löpning. Det kom flera olika svar, som handlade om allt från att ”det är så mycket besvärligare på vintern” till ”dagisebola”. Och från mörker och stukade fötter till:

”Lösa hundar! Den värsta gången var när jag sprang i mitt favvospår och det kommer en grand danois (gigantisk vovve) från ingenstans. Inte en ägare i sikte!”

Alltså – jag blir lite matt. Vad är det med somliga hundägare och deras totala oförmåga att hålla koll på sina ”snälla” bestar som ”bara vill leka lite”? En liknande grej hände mig i lördags, jag joggade på gångvägen längs Rålis på väg mot Västerbron. Närmar mig ett ekipage med lös hund plus ägare och när jag håller på att passera hunden visar den tänderna, fräser och gör ett utfall mot mig. Ägaren låtsas som om det regnar. Själv klarade jag mig undan med blotta förskräckelsen men kan intyga att pulsen låg många snäpp högre under en bra stund efteråt.

Det måste rimligen finnas en hel del hundägare bland mina bloggläsare och jag är nyfiken på hur ni tänker kring detta. Vi löpare är ju inga tankeläsare, hur ska vi kunna veta om den där hunden som gör utfall mot oss och visar tänderna bara vill leka eller faktiskt går till attack? Har en god vän som under en löprunda för några år sedan blev svårt biten i vaden av en lös hund och tyvärr har jag flera liknande historier på samma tema. Ska det vara så svårt att antingen uppfostra sin hund ordentligt eller hålla den kopplad?

Förklara gärna, jag är idel öra…

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv

Fler bloggar