Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Smoothie

Gjorde min alldeles egna After Workout Smoothie efter passet! Foto: Petra Månström.

Idag har det varit en väldigt rolig dag. Först iväg på jobb; intervju med en riktigt spännande och inspirerande idrottskvinna – inklusive plåtning i riktigt grisväder. Sedan lite hemmajobb och senare på kvällen blev det dags för HIT-pass nummer två – fick ju mersmak när jag provade denna stentuffa genomkörare på Friskis & Svettis senast. Idag var det helt nya övningar, däribland frivändningar med bulgarian bags, så kallade ”thrusters” (frivändningar kombinerade med knäböj), kettlebellssvingar, utfallssteg, armhävningar, situps och mycket mer. Allt i högt tempo så att svetten lackade och musklerna darrade. Perfekt! Precis som det ska vara! Känner att det här verkligen är ett grymt bra pass som bygger massor av funktionell styrka. Bra mycket roligare än att harva runt inne på gymmet, får sällan till särskilt effektiva pass där ändå.

Löpare

Jobb i grisvädret – med fantastiskt inspirerande person. Foto: Petra Månström.

Efter passet fixade jag min alldeles egna After Workout Smoothie som blev supergod:

1/2 banan
1/2 avokado
Proteinpulver med vaniljsmak
Mjölk
Yoghurt
Björnbär

Mixa banan, avokado och proteinpulver med mjölk och yoghurt, späd ut med mjölk tills konsistensen blir tillfredsställande. Dekorera med björnbär. Njut!

Vad brukar du äta/dricka efter passet?

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv