Annons

Maratonbloggen

Petra Månström

Petra Månström

Efter målgång i French Riviera Marathon

Äntligen i mååååål! Idag var det riktigt jobbigt och segt, men det gick ändå. Kul! Foto: Katarina Carlén.

Det var tidigt, det var fuktigt, det var rejält backigt mot slutet och jag tappade sugen efter 25 km. Men nu är det gjort! En hård dag på jobbet och facit blev 3.50 – känns fantastiskt att kunna springa på den tiden och känna sig så oinspirerad. Och just ja – från och med nu så hånglar jag upp mina medaljer ;-) Nu: mot baren! En fyllig race report kommer snart och jag lovar: den vill ni läsa! För idag var det riktigt oglamouröst, bökigt och jäkligt. Precis som löpning (och lopp) kan vara ibland.

Lyssna på min podcast!


Hör Lisa Nordén berätta om ”optional runs”, Jonas Colting om sin kärlek till prinsesstårta och Markus Torgeby om varför han klev av elitsatsningen. Allt i min podcast Maratonpodden. Mycket nöje!

MARATONBLOGGEN


Om Petra: Petra är tjejen som löpvägrade fram tills hon fyllde 33 då hon av en slump blev utsedd att blogga om sin träning inför Stockholm Marathon 2010 på en av landets största dagstidningssajter. Med svenska folket som publik genomförde Petra sin första mara och klarade dessutom målet att komma in under fyra timmar.

Sedan dess har Petra fortsatt med löpning och på senare tid fått upp ögonen för ultralöpning. Den 26/7 2014 genomförde hon det 78 km långa bergsultramaratonet Swissalpine Marathonoch den 23/8 deltog hon i urpremiären av UltraVasan 90.

Hon är frilansjournalist med uppdragsgivare som Stadium Magazine, Vagabond och Amelia. 2011-2012 ledde hon tillsammans med maratonexperten Anders Szalkai webbtv-programmet Spring.

I mars 2014 bokdebuterade Petra med Det är bara att springa (Karavan förlag). Hon är också programledare för Maratonpodden, en podcast om uthållighetssporter.

Bonusfakta om Petra: Drömmer om att designa leopardmönstrade träningskläder, älskar lakrits och säger inte nej till en välgjord kaffe latte.

Kontakta Petra Månström här


Foto: Micke Sjöblom/Zebrabild

Arkiv